Over Moedertje Groen

Welkom bij Moedertje Groen


Natuurgids Moedertje Groen is meer dan een blog

Via deze ‘online verbinding’ deel ik met jou mijn grote liefde voor de natuur. Met deze site presenteer ik naast mijn blog ook de andere projecten die ik als Moedertje Groen onderneem waaronder excursies en zeelessen in de natuur, nieuws uit de natuur, natuurvideo’s en het buitenleven.

Voorstellen

Moedertje Groen is een koosnaam voor de prachtige Moeder Natuur, waarover ik graag vertel en schrijf. Moedertje Groen staat symbool voor alles wat groeit, bloeit en leeft. Alle activiteiten die ik onderneem in het kader van natuur en educatie vinden plaats onder de naam ‘Moedertje Groen’. De naam is ontstaan tijdens mijn opleiding tot natuurgids bij het IVN. Dagelijks tref je mij op de moestuin en kruidentuin in hartje Bollenstreek. 

Klik hier om meer over mijn achtergrond te lezen.

Projecten & Netwerk

Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de natuur ontdekken en meer leren over Moeder Aarde. Daarom deel ik mijn kennis graag om zo meer mensen bewust te maken hoe belangrijk het is de natuur te beschermen, maar ik sta ook open voor mensen die hun kennis met mij willen delen.

De volgende projecten heb ik aan meegewerkt. Klik op de projecten om meer informatie te lezen over het project. Deze projecten behaalde ook de media.

Samenwerking met natuurfotograaf Petra van Went. Zij is de fotograaf van Moedertje Groen. tref je op deze website, op facebook, in mijn boeken en via haar website.

Infotainment in de natuur, met oog voor detail

Schrijven is voor mij een belangrijk proces en beleving. Via de verhalen en natuurvideo’s probeer ik mensen op ‘het grote spinnenweb’ (de digitale wereld) in contact te brengen met de natuur. Er knaagde altijd al een droom om zelf schrijfster te worden en boeken te publiceren. Dat is namelijk in deze tijd helaas niet meer als vanzelfsprekend. Daarom ontstond het idee van een ‘online verbinding’, maar toch ook met de natuur. Het is belangrijk dat mensen bewust zijn en worden van al het moois wat er groeit, bloeit en rond loopt buiten. De beste verbinding met de natuur heb je nog altijd met wanneer je het zelf beleefd en je WiFi verbinding uitzet. Daarom ben ik ook gestopt met een smartphone. Jaren later kwam het er toch van, de eerste twee boeken van Moedertje Groen zijn nu overal verkrijgbaar. 

Natuurbeleving, beleef je NATUURLIJK niet vanachter je scherm. Daarom kun je mee op avontuur tijdens stoere wandelingen in de natuur. Tijdens deze excursies komen mijn verhalen van mijn boek pas echt tot leven.  Het is belangrijk om de kennis van vroeger weer nieuw leven in te blazen. Jouw zintuigen staan tijdens mijn wandelingen centraal, waardoor je een wandeling in de natuur opeens heel anders gaat beleven. Tijdens mijn excursies staan doen & beleven centraal en leren de deelnemers te luisteren naar de verhalen van de natuur. Deze verhalen komen vanzelf op ons pad. Mijn doelgroep is naast kinderen, inmiddels heel divers geworden en juist dat maakt het bijzonder. We leren iedere dag van de mensen die we ontmoeten, jong & oud.

Blijf je verwonderen! 

Moedertje Groen

Reacties zijn gesloten.