Nationale Buitenlesdag met Schapendel

Ieder jaar organiseren Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie (IVN) de Nationale buitenlesdag. Dit jaar organiseerde Moedertje Groen voor de 2e keer in Noordwijk de Buitenlesdag. De Schapendel kwam met de bovenbouw naar zee om zich te verdiepen in het leven van de Noordzee. Een wonderlijke onderwater wereld, want tussen het plastic lagen ook mooie vondsten.

Er valt heel veel te vertellen over het leven in zee en de tijd vloog voorbij.  Wat leefde er eigenlijk vóór dat er water was? We bekeken fossielen, botten en tanden, maar zoomde ook in op het micro plastic. Daarom kregen alle kinderen een tas om eens zelf de vloedlijn af te speuren.

Het zonnetje brak langzaam door en dus konden ook de schoenen uit. Daar doe ik het voor. Even uit die les banken en lekker naar buiten. Het zou verplicht moeten worden dat (Noordwijkse) scholen meer natuureducatie krijgen in vorm van interactie met de natuur. Buitenlessen zijn gezond, leuk, leerzaam én belangrijk voor de toekomst. Daarom organiseer ik vol passie vrijwillig dit soort lesdagen in de hoop dat kinderen meer leren over plastic en de natuur.

Naast visdraden en afval vonden de leerlingen ook een zeepier, zeerasp, mosselen, zeesterren en diverse slakken op elkaar. Door middel van stoere verhalen leerde de leerlingen vandaag veel bij en kon ik nauwelijks alle vragen beantwoorden. Mede daarom was het een geslaagde editie van de Nationale Buitenlesdag, de ambassadeurs van Jantje Beton kwamen zelf ook nog even mee jutten en toevallig maakte fotograaf Els Bax nog een maar stoere foto’s.

Groepsfoto na het legen van de tassen. Foto: Els Bax

De jongens van groep 6 bleven vragen stellen. Foto: Els Bax

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.