ARK Natuurontwikkeling & Moedertje Groen gaan in zee

ARK Natuurontwikkeling & Natuurgids Moedertje Groen  starten met aantal zeelessen voor scholen in Noordwijk en omgeving. 

Het is al langere tijd een belangrijk doel van Moedertje Groen: het geven van zeelessen langs de kust. Dankzij  ARK Natuurontwikkeling kunnen deze lessen nu worden gerealiseerd! Dit is fantastisch nieuws, want ARK en Moedertje Groen vinden het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met de waarde van het grootste, maar meest kwetsbare natuurgebied van Nederland: de Noordzee.
Door de zeelessen krijgt de jonge generatie spelenderwijs kennis aangeboden over de natuur dichtbij huis. ARK Natuurontwikkeling streeft naar meer wilde natuur in Nederland en vind het net als Moedertje Groen belangrijk om een onvergetelijke natuurbeleving mee te geven en kinderen te enthousiasmeren over het leven in en rondom de Noordzee. Dit doen zij door mee te gaan in de belevingswereld van de kinderen. Het klaslokaal is het strand zelf, de docent is de Noordzee.
Alle informatie over de doelen en visie van ARK Natuurontwikkeling  hier.
Onder leiding van natuurgids Tessa Yanover zullen we het strand gaan ontdekken. De klassen gaan vissen (korren) met grote en/of kleine netten en strandvondsten bekijken. In september 2021 start de pilot van de zeelessen voor enkele scholen in Noordwijk.  Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Na de pilot zullen er in de maanden mei, juni en/of juli aan een aantal scholen zeelessen worden gegeven aan de bovenbouw. Dankzij de financiering van het Wereld Natuur Fonds kunnen de zeelessen kosteloos worden aangeboden en dat is iets waar we heel blij mee zijn.
Voor meer informatie neem contact op via info@moedertjegroen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.