Over Tessa Yanover

Over Tessa Yanover

Mijn naam is Tessa Yanover, ik ben een geboren natuurtalentje. Natuur is vanaf jongs af aan met de paplepel in gegoten. Sinds ik  lid geweest ben van de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) ging het hard met mijn passie.

In 2013/2014 heb ik de natuurgidsencursus gevolgd van het IVN en ben gespecialiseerd op het gebied van strand. Tevens heb ik mee gedaan aan diverse natuur(educatie) en buitenprogramma’s, en ben ik werkzaam geweest in de entertainment en toerisme branche. Dit is een perfecte combinatie om mijn enthousiasme en passie voor natuur te kunnen uiten aan anderen groentjes. In het Nederlands, Engels en Duits laat ik de mensen graag de wonderen van deze omgeving zien.

Enkele jaren volgde ik cursussen en opleiding bij de wildernisschool: de Bosbeweging. Hier ontwikkelde ik mijn primitieve vaardigheden en meer te luisteren naar mijn oerinstinct. Bij Bosbeweging heb meer geleerd te leven met de seizoenen en alles wat de natuur ons geeft, bijvoorbeeld EHBO met planten, maar ook de tools om meer te kunnen (in)zien dan de gemiddelde mens tijdens een natuurwandeling.

Het liefste vertel ik kinderen de verhalen van de natuur.  Oude kennis mag niet verloren gaan en dient aan de jongere generaties te worden meegegeven. Tijdens mijn excursies staan doen & beleven centraal, maar leren de kinderen, wat anders vergeten zou worden. Ik spreek de verbeelding van kinderen aan en samen ontdekken we een mooie nieuwe wereld. De wonderen van de natuur noem ik: cadeautjes. Toch is mijn doelgroep inmiddels heel divers geworden en juist dat maakt het zo mooi, want de natuur is ook nooit hetzelfde. Zo leren we van elkaar, jong én oud.

Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de natuur ontdekken en meer leren over moeder aarde. Daarom deel ik mijn kennis graag om zo meer mensen bewust te maken hoe belangrijk het is de natuur te beschermen, maar ik sta ook open voor mensen die hun kennis met mij willen delen.

Projecten & Netwerk

De volgende projecten heb ik aan meegewerkt. Klik op de projecten om meer informatie te lezen over het project. Deze projecten behaalde ook de media.

Reacties zijn gesloten.