Over Tessa Yanover

Over Tessa Yanover

Mijn naam is Tessa Yanover, een grasspriet in het veld. Ik noem mijzelf ook wel een hedendaagse heremietkreeft. Als heremietkreeftje trek ik mijzelf graag zoveel mogelijk terug uit de moderne gehaaste maatschappij, om de verbinding aan te gaan met de natuur.

In 2013/2014 heb ik de natuurgidsencursus gevolgd van het IVN, daarna ben ik strandgids geworden. Na een aantal seizoenen gids te zijn geweest bij de Natuurschool wilde ik mij meer richten op kleinere groepen. Ook ben ik vele jaren werkzaam geweest als gastvrouw in de horeca, entertainment en toerisme. In het Nederlands, Engels en Duits laat ik de mensen de wonderen van de natuur ontdekken. Zo ontstonden er mooie samenwerkingsprojecten met campings en hotels. Inmiddels richt ik mij voornamelijk op de zeelessen in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling.

Offline

De diepere verbinding met mijn eigen natuur groeide nadat ik cursussen en opleiding bij de Bosbeweging volgde.  Hier ontwikkelde ik mijn primitieve vaardigheden en mocht ik meer luisteren naar mijn oerinstinct. Al snel leerde ik mijzelf terug te trekken uit de drukke maatschappij en offline (en geen smartphone) te leven met de seizoenen en alles wat de natuur ons geeft. Een aantal dagen/weken per volle maan heb ik het nodig om mijn batterij op te laden, ik trek er dan op uit met vaak alleen een rugzak om uit te leven.

Verder verdiep ik mij graag in de helende werking van planten. Ik kweek kruiden en vergeten planten voor gebruik in de (medicinale) keuken en ben verliefd op stoepplantjes. Die vergeten planten die vaak klein, maar eetbaar zijn en als onkruid worden bestempeld. Daarnaast leer ik iedere dag van de natuur, door te luisteren en te observeren. De vele observaties en beleving werden de basis van de verhalen voor mijn boek  ‘In verbinding met de natuur’.

 

 

Reacties zijn gesloten.