GROENLICHT voor Groene schoolpleinen in Noordwijk

Update: Helaas heeft de Klaverweide en Montessori voor wie deze plannen waren, uiteindelijk geen groen schoolplein aangelegd.

In mijn ogen kan een gemeente niet groen genoeg zijn. Het liefst zie ik als natuurgids in iedere wijk een groen (speel)park met bloemen en fruitstruiken. Gelukkig komt er verandering, want er is groen licht gekomen voor het eerste groene schoolplein van Noordwijk. Er zijn boeken vol geschreven over de positieve effecten van groenonderwijs voor de ontwikkeling van kinderen, dus ik zeg KOM MAAR OP!

Helaas ging de Lentemarkt van afgelopen maart niet door. Waarbij de school geld wilde inzamelen voor dit mooie project. De markt had speciaal een groentintje gekregen om alvast de sfeer van het groene schoolplein te voelen, maar we moeten dus nog even geduld hebben….

Het Montessori en de Klaverweide werken samen met de oudercommissie en diverse docenten hard aan een plan. Ik vind het super leuk dat de commissie mij ook gevraagd heeft om mee te denken aan deze ontwikkelingen en verheug mij erg op de start van het project. Vanwege de corona kan ik helaas niet bij de vergaderingen zijn en daarom presenteerde slechts enkele (van de vele) ideeën in een video. Er valt zoveel leuks te bedenken wanneer het gaat om groenonderwijs. Deze ideeën zullen wij nu met alle betrokkenen gaan uitwerken. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de feedback en ideeën van de kinderen zelf. Stiekem ben ik ook een beetje trots dat de eerste groene pleinen in Noordwijk er nu ook gaan komen, want groen onderwijs is belangrijker dan ooit geworden! Dit kan alleen dankzij de inzet van vele betrokkenen, waarvoor namens de natuur alvast bedankt.

In deze video presenteer ik jullie alvast een klein voorproefje van de vele ideeën.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.