Nieuwsbrief – We hebben wat te wieren…

Nieuwsupdate : 29 oktober boek Leven aan de kust

Het begon als een ideetje… Zeelessen geven aan kinderen en verhalen vertellen over de Noordzee, ze groeiden uit tot een boek. En een blaadje zeesla op mijn gezicht tijdens een kookworkshop bij Wildwier, groeide uit tot een mandala. Soms beginnen dingen als iets kleins en groeien ze uit tot iets moois.

Omslag Moedertje Groen - Leven aan de kust

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen legt een verkoelend stukje zeesla op mijn gezicht, gevolgd door een rolletje rode drakentong. Ik ontmoet op de bodem van de Oosterschelde een compleet nieuwe wereld. Er hoeft even niets. Er is ruimte om te spelen en te proeven, te ontdekken en te ontmoeten. Het voelt teder, zacht, glad en vooral KOEL. Op een nieuwe manier ontdek ik zeewier, ik dompel mij er letterlijk in onder en er groeien verhalen voor mijn nieuwe boek: Leven aan de kust.

…Ondertussen is Ellen met andere deelnemers in gesprek, maar er ligt nog steeds een zeesla masker op mijn gezicht. Een deelnemer van de workshop neemt het over van Ellen en leeft zich uit met de overige wieren. Na enkele minuten begin ik de heilzame werking van de macroalgen te voelen door mijn huid. Het zand van de Oosterschelde plakte aan mijn lijf. De wereld van het zilte zeeleven stroomt door mijn bloed en ik voel mij opgeladen door de zee op een intens mooie manier. Een zeemandala op mijn buik draagt bij aan verbinding met de natuur.

Momenteel wordt er hard gewerkt door de vormgever, uitgever en corrector om de verhalen tot een boek te maken. Dit najaar wordt een kleurrijk feest. Nieuw in dit boek zijn de kleuren foto’s van Petra van Went en de speelse kinderlijke noot van Noordwijkse kinderen. In dit boek vertel ik de geheimen van de Noordzee, Zeeland en het Wad. Het leuke is dat dit boek compleet anders is dan mijn eerste boek, er zitten meer gedichtjes in, je kunt de boeken los van elkaar lezen én er is een hoofdstuk die je samen kunt lezen met je kind. Het boek is voor iedereen die gek is van het strand en de zee. Bij het nieuwe boek krijg je een zelfgemaakte zeeketting cadeau, om zelf de zee bij je te dragen.

“We zijn allemaal kinderen van de zee.”- Tessa Yanover

Voorlopig zal Moedertje Groen in september offline zijn. Medio oktober ligt het boek Leven aan de kust in de winkels, er volgt een feestelijke en smaakvolle boekpresentatie op 29 oktober.

en verder: wieren uhhh vieren de hele maand oktober het 8 jarig jubileum van Moedertje Groen… Kinderboekenweek in het thema GIGAGROEN! en nieuwe zeelessen langs de Noordwijkse kust met ARK Natuurontwikkeling.

Groe(n)tjes

Tessa

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.