Interview Bollenstreek TV : Zeelessen voor groep 7 en 8

Interview en uitleg over zeelessen 2022

Toen het team van Moedertje Groen in september 2021 startte met de pilotlessen hadden we nog geen verwachtingen over het aankomende seizoen. Dankzij de samenwerking met  ARK Natuurontwikkeling  heeft ons team heel veel leerlingen een stukje van de geheimzinnige wereld van de Noordzee laten ontdekken. Inmiddels is de laatste les voorbij en kunnen we praten over een inspirerend project.

Het waren dynamische lessen vol enthousiaste, mooie en grappige vragen. Iedere les was weer een avontuur. Het getij en het weer zaten negen van de tien keer mee en het vissen met een klein sleepnet was een feestje. Een zeeles vol team-work, grapjes en zeeleven. Zeenaalden met snuitjes van het zeepaardje, netten  met kilo’s glibberige kwallen, jonge spiering, zeedruifjes, bakken vol krabbetjes en haast onzichtbare platvissen die gewoon om je voeten heen zwemmen.

Mijn dank gaat uit aan de goede samenwerking en zorgen van Koele Costa die ook tijdens de tropische dagen ons team verwelkomde en voorzag van nodige schaduw. De Groene Uitdaging van de gemeente Teylingen voor de actieve PR en de pers die aanwezig was. Ook wil ik via deze weg alle stoere ouders bedanken die zich hebben ingezet tijdens deze actieve lessen. In het bijzonder dank ik ARK Natuurontwikkeling voor deze mooie kans om de zee- en jutlessen weer op de kaart te zetten in onze gemeente. Het is heerlijk om de diversiteit aan kinderen te mogen ontvangen in het ‘buitenklaslokaal’. Een mooier klaslokaal dan het strand kunnen we ons niet wensen.

Gelukkig kan het Noordzee project worden verlengd en verzorgt ons team ook volgend seizoen weer lessen in samenwerking met de Noordzee en stichting ARK.  Hierover volgt in september een bericht.

Volgend jaar is er ruimte voor groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Noordwijk, gemeente Teylingen, gemeente Katwijk, Rijnsburg en omgeving. De lessen vinden plaats in de maanden mei, juni, september en oktober. 

Enkele media en Interviews

tempFileForShare_20220525-201410.jpg

Leidsch Dagblad

 

Artikel:

gemeente Teylingen

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.