Natuurvideo: leven in het zand

Het zand op Schiermonnikoog is zacht, wit en zit vol verhalen… Ik wilde even rusten voor de sterke wind toen mijn oog viel op een drukke grote zijdebij. Uiteindelijk heb ik uren in de duinpan gelegen om het diertje te bewonderen. Ze heeft een onuitputtelijke doorzettingsvermogen en gaf mij kracht en moed om de wind te trotseren. Het bestuderen van haar gedrag was heel rustgevend en prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Zou ze nog wel boven komen? Wat is ze aan het doen? Hoeveel gangetjes zou ze graven? In de harde wind hoorde ik haar aandoenlijke zachte zoem. Het was steeds maar heel kort, wanneer ze haar kop naar buiten stak om te kijken of de kust veilig was. “Bzz”. Door de mooie close-up beelden lijkt de dame veel groter, maar in het echt was ze slechts 12 mm klein.

Voice en beeld: Tessa Yanover – Deskundige informatie: Eric┬áMahieu

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.