Kindersurprises

Kleine Fenne

Kastanjes zijn cadeautjes, waarvan je weet wat je krijgt maar het toch leuk is om ze uit te pakken. Keer op keer. In een ruwe bolster zit een ware schat verstopt. Veel mooier dan een Kinder surprise. Een klein cadeautje waar zoveel kracht in verstopt zit. Je pakt er een op, stopt hem in je zak en voor je het weet blijf je rapen. Welke leeftijd je ook hebt. Toen de kinderwagen vol lag kwam er een oudere vrouw. Ze vertelde dat ze maar één zak had maar deze zak MOEST vol komen te zitten.

Fenne, deze kleine meid heeft voor het eerst in haar leven een cadeautje van de natuur vast. Als het aan mij ligt maken we hier een traditie van. Volgend jaar kan zij ze zelf rapen. Samen genieten we dan.

Voor het eerst een kastanje vast

Kijk dan hoe mooi! Elke kastanje heeft zijn eigen patroon en glimmende kleur. Zo vers uit de schil, zo puur en pril. Ongelofelijk dat er uit zo’n schat een grote boom mag groeien! En geneeskrachtig! De bloemen van de Paardenkastanje, de jonge bladeren én de kastanjes zelf… Het zijn allemaal kostbare schatten. De kastanjes waren vroeger voer voor de (drachtige) merries, maar je kan er ook prima je witte (baby)was mee doen! Kastanjes helpen bij vermoeidheid, pijn in de benen, spataderen, reumatische klachten en spierkrampen. De bloemen en het jonge blad hebben zoveel eigenschappen dat ik ze niet allemaal wil opnoemen. MAAR dat is logisch, wie goed kijkt naar deze boom vol Kindersurprises kan begrijpen dat deze ook goed voor het lichaam zijn.

Stop een verse kastanje in je zak tot het vocht eruit is, het onttrekt alle negatieve energie en ziektes uit je lichaam. En zeg nou zelf… het voelt als een kleine schat, zo’n hand vol in je zak

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.