Natuurvideo: EHBO voor de hommel

In de video zie je mooi haar tong tijdens het drinken.

EHBO voor hommels en bijen.

Deze hommel lag verzwakt onder een krokus. Het regende en ze was hongerig. Ik heb haar meegenomen en thuis de nodige zorg gegeven. In het vroege natte voorjaar is nog weinig voedsel te vinden. De temperaturen buiten zijn warm en hierdoor komen de hommels uit hun winterslaap. De natgeregende bloemen bieden dan geen beschutting. Sommige hommels zoeken dan een plekje onder een blad en hangen te drogen. Ik creëerde deze situatie thuis door de hommel in een potje te doen zonder deksel. Het is bij mij thuis bijna dezelfde temperatuur als buiten. Stook jij op 18 – 20 graden, geef de hommel dan buiten in je tuin haar zorg. Nadat ze wat had rondgehangen begon ze met haar achterlijf te pompen. Een goed teken, want zo pompen insecten zuurstof door haar lijf. Ik hoorde ook weer een beetje gezoem. Met haar voelsprieten rook ze het suikerwater. Ik had honing opgelost in water, maar eigenlijk mogen wilde bijen dit niet. Men zegt dat suikerwater beter is.  Ze bleef ervan drinken en kwam al snel op kracht. Daarna heb ik een huisje voor haar gemaakt en haar met lepeltje en al op een beschutte plek vrijgelaten. Hopelijk overleefd ze de storm op deze manier!

Hommel komt bij met honingwater.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.