Kiemkracht en de geheimen van Moeder Aarde.

Kiemkracht en de geheimen van Moeder Aarde.

Het is elke dag moederdag. Elke dag worden er kinderen geboren en komen er nieuwe moeders bij. Elke moeder is uniek, dat maakt elk kind dan weer extra bijzonder. De natuur heeft een prachtige kracht, een bron van liefde. Hoewel in de natuur iedereen gelijk is, heeft zij toch de eigenschap gegeven dat alles wat leeft op deze aarde uniek is, niets is het zelfde en toch is alles gelijk.

Is het je wel eens opgevallen hoeveel moeite en kracht een zaadje doet te ontkiemen?

Van zaadje tot bloem op de tuin

Ik sta met mijn blote voeten op mijn tuin. Elke dag buig ik mij op mijn knieën over de ingezaaide groente en bloemen. Het innerlijke kind komt in mij naar boven als ik zie dat er een zaadje is ontkiemt. Een prachtig proces om vanaf het eerste moment te volgen en een mooi geschenk van de aarde. Elk zaadje heeft een onbeschrijfelijke drang om te groeien en zichzelf te voeden om uiteindelijk ons te kunnen voeden. Het is de hoop en kracht die ik uit mijn kiemplantjes haal. Elk zaadje bevat alle informatie die nodig is voor een prachtig groeiproces. Ik vroeg mij als kind al af hoe een zaadje nou zo groot kon worden.

Het geheim van een kiemplantje

Het zaadje maakt zich niet druk. Het vecht zich een weg naar boven, uit het donker op weg naar het licht. Wanneer je eens stil staat bij het aller kleinste leven dan zie je dat het onmogelijke, mogelijk kan worden. Eerst barst hij open, een prachtig frisse groene kleur komt te voorschijn. Al gauw vouwt het haar blaadjes open en hoe klein het plantje ook is, ze is er klaar voor. Een plant heeft zoveel kiemkracht in zich, dat het op de ruigste plekken kan groeien. Zo wandelde ik laatst in de Luxemburgse bossen waar honderden esdoorn zaadjes ontkiemen in de blote lucht op een rots en zich hieraan vasthechten onder barre omstandigheden.

Een heus sprookje om te zien. Het groeit en groeit. Een dankbaar proces

Oer oude bomen met de wortels aan de rotsen. Een mooi voorbeeld dat niets onmogelijk is.

Superheld 

Moeder aarde doet haar best, net als onze moeders. Moeders geven (hopelijk) hun kinderen de “kiemkracht” om zich te kunnen ontwikkelen.  In de natuur heeft alles een bijzondere functie. Het is een prachtige puzzel die moeder aarde heeft gelegd. Zo heeft de wilg bijvoorbeeld een magische functie. Wie weet was de pot met toverdrank uit Astrix en Obelix wel van wilgensap gemaakt. Wilg stimuleert namelijk de groei van kiemplantjes. Wie een wilgentak in stukjes zaagt en aan water toevoegt maakt zo een heuse “toverdrank” voor de kiemplanten. Als die kiemplantjes dan toch aangevallen worden in hun groeiproces door luizen dan kun je een “toverdrank” van brandnetels proberen. Dan heeft de natuur nog planten die een power boost geven zoals bijvoorbeeld de Smeerwortel doet aan tomaten. Wie zijn tomaten een “toverdrank” van smeerwortelblad geeft zorgt dat de tomaten minder vatbaar worden voor ziektes en extra bemest worden. Elke keer komt moeder natuur gewoon met een voor de hand liggende oplossing. Net als onze eigen moeders vroeger altijd voor ons klaar stonden en een oplossing hadden. Onze mama was een superheld!

Helaas moesten onze moeders het zonder die puzzelstukjes en toverdrankjes uit de natuur doen om ons groot te brengen. Gelukkig schuilt er in ons mensen ook een enorme drang om te groeien en ons te ontwikkelen. Die “kiemkracht” om te groeien en te staan met beide benen op de aarde zit in ons allemaal. Wanneer jij jouw innerlijke krachten gebruikt om voor de aarde te zorgen, zorgt moeder aarde voor jou.

Warme groet en fijne moeder dagen.

Tessa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.