ZEEPAARD Noordwijk – 2e editie

ZEEPAARD KOMT TERUG! Simon Weeda heeft al twee jaar op een rij een aantal prachtige evenementen georganiseerd langs de Hollandse Westkust, waarbij hij de historische traditie van Hollandse visserij nieuw leven heeft ingeblazen. Na het succes in Noordwijk van vorig jaar komt er dit jaar een 2e editie. Dit jaar onder leiding van natuurgids -Tessa Yanover (Moedertje Groen) en een gedreven team vrijwilligers.

De paardenmannen van Zeepaard Noordwijk zijn: Jeroen de Haas en Han Hogervorst. De Hollandse trekpaarden Tessa en Jasmine zullen op zaterdag 4 november van 11:00 uur tot circa 15:30 uur (met pauzes) klaar staan op het strand van Langevelderslag. Een dag lang zal het strand van Langevelderslag (afrit 27) in het teken staan van zeevissen met trekpaarden: een verloren strandgebruik dat vroeger regelmatig te zien was in het najaar, wanneer de garnalen dicht langs de kust zaten. We de vangst bespreken en bekijken, maar het aanschouwen van de paarden in het water is ook bijzonder. De organisatoren van dit evenement hopen er een jaarlijks terugkerend evenement van te kunnen maken en Zeepaard zo op de kaart te kunnen zetten langs de kust!

 

 

 

 

 

Voor wie: Zeepaard is voor alle leeftijden toegankelijk.

Wat: Natuureducatie en historie gaan nauw samen. Leer meer over trekpaarden, visserij én ontdek het leven in de Noordzee.

Wat de vangst is blijft altijd een verrassing, maar ook deze kun je bekijken en wordt enthousiast besproken door natuurgidsen.

zeebaars

 

 

 

 

 

Wees welkom de toegang is gratis.

Agenda ZEEPAARD langs de kust:

21 oktober 10:00 Tweede Maasvlakte tussen P1 en P2
4  november 11:00 Noordwijk @ Langevelderslag Strandplaats NederzandT
11 november 10:00 Hoek van Holland @ Stuifkenszand en de Rechtestraat

Lees hier meer over trekpaarden en de geschiedenis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.