Juttersgeluk

tas_moederjegroen_2In ons allemaal schuilt een jutter opzoek naar geluk. Wij zijn er allemaal wel eens naar opzoek in het leven. De weg naar geluk is dichterbij dan je denkt. De visie van Moedertje Groen is: “Geluk ligt overal voor het oprapen, de weg er heen is niet lang en je hoeft niet ver te zoeken.” Dit is precies wat Suzanne Klaasen en haar team doen. Zij omschrijven het Juttersgeluk als een gevoel dat je iets vindt waar je niet naar op zoek bent, maar toch erg blij van wordt.

 

Jij bedenkt waarschijnlijk elke dag wel eens wat je wilt eten. Je maakt een boodschappen lijstje, doet de boodschappen en kookt eten. Alleen al bij die drie handelingen komt enorm veel plastic aan te pas. Denk aan verpakkingsmateriaal en tasjes om je groente en fruit in te doen. Helaas bevat een groot deel van onze voeding ook micro plastic, en eten duizenden dieren hun laatste voorafje: “plastic soep” en dat stond toch echt niet op je menu of boodschappenlijstje, of wel?

tas_moedertjegroen_1Het team van vrijwilligers van Juttersgeluk zet zich in om van die dingen die niet thuis horen in de natuur, kleine stukjes kunst te maken. Zo creëerde zij de enige echte ‘Moedertje Groen’ strandtas, een uniek exemplaar waarvan er maar één bestaat. Gemaakt van plastic uit de zee, touw en ander gejutte materialen.  Ik ben er heel erg blij mee, zo draagt ook Moedertje Groen haar tas uhhh steentje bij aan een duurzame toekomst in de strijd tegen deze dodelijke plastic soep. Drie dagen in het atelier van Juttersgeluk werd er geploeterd door Marion. Er zijn wat naalden gebroken en het grootste deel is handwerk. De inspiratie voor deze Moedertje Groen tas komt vanzelf, gewoon jutten en vervolgens ontstaan er mooie verbindingen waaruit nieuwe ideeën en mogelijkheden ontstaan. Deze eerste unieke tas is niet het enige wat Juttersgeluk heeft gemaakt, het is een positieve stap om mensen ervan bewust te maken dat afval echt niet in de natuur thuis hoort. Juttersgeluk zal in de toekomst meer producten en wellicht ook tassen ontwerpen, maar hoopt vooral dat mensen zelf ook zullen gaan jutten om in actie te komen tegen zwerfafval.

Help Juttersgeluk vooruit, doneer voor een bus!

Bij Stichting Juttersgeluk werken mensen aan een duurzame toekomst voor zichzelf en voor anderen. Dit doen we door dagelijks naar het strand te gaan om alles wat daar niet thuis hoort, op te rapen. Van gevonden herbruikbaar materiaal maken we -samen met vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt- weer mooie producten in ons atelier in Overveen. Zo willen we een groot publiek bewust maken van de schadelijke gevolgen van plastic dat in de natuur en oceanen terecht komt. Inmiddels is een grote groep vrijwilligers actief die samen met deelnemers van onze dagbesteding bijna dagelijks gaan strandjutten. Een bus moet zorgen voor veilig vervoer van en naar het strand, van mensen en spullen. Er zijn ook kwetsbare mensen die graag willen meedoen. Voor hen kunnen we de drempel voor deelname verlagen als wij ze thuis of van het station kunnen ophalen. Dat kan nu niet, want op dit moment gebruiken we daarvoor een ongeschikt camperbusje.

Doneren kan via deze link, Juttersgeluk heeft nog 10 dagen om haar doel te bereiken via crowdfunding! https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/juttersgeluk/

Meer informatie over Juttersgeluk en haar acties en producten kun je vinden op: http://www.juttersgeluk.net/

juttersgeluk1

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.