Tuinlessen ‘Natuurlijk moestuinleven’ – start inschrijvingen seizoen 2022

Moestuinleven tuinbeleving voor de groentjes.

Op veler verzoek start ik dit jaar met mini moestuinlessen voor beginners en natuurliefhebbers.

De lessen zijn privé en de groepjes van niet groter dan 4 personen. Dat houdt het gezellig, sfeervol en er is genoeg ruimte voor al je vragen.

https://youtu.be/vAkugoehMb4  Bekijk hier de video over de tuin

Onder andere bestaan de lessen uit een rondleiding. Het is de basis waarin diverse onderwerpen aan bod komen. We bespreken de basis  van wildpluk, natuurlijk touw maken, basis planten als apotheek en meer leuks NATUURLIJK. De lessen worden aangepast aan de groep.

Voor wie?

De Tuinbelevinglessen zijn geschikt vanaf 8 jaar en leuk om samen met je kind/gezin te ondernemen. Volwassenen kunnen ook deelnemen zonder kinderen. Je hoeft er zelf geen tuin voor te hebben. De lessen zijn voor iedereen die een kleine tuin heeft of balkontuintje wilt maken of meer wil leren over natuurlijk tuinieren. In de lessen krijg je handvatten om zelf ook aan de slag te kunnen met jouw natuurlijke tuin. Durf jij het aan om met andere ogen naar de natuur te kijken? Ervaar hoe het is als de natuur je spiegel wordt waarin je kijkt en daag jezelf uit een stap buiten je comfortzone te gaan. De natuur zorgt voor jou, wat heeft ze jou te vertellen? Daarom gaan we tijdens deze lessen ook de verbinding aan met jezelf en de planten om ons heen.

Pakket belevingslessen bestaan uit 3 losse lessen van circa 75 – 90 minuten.

  1. Rondleiding voor je zintuigen* (incl. eigen kruidje na afloop.)
  2. Natuurlijk tuinieren (incl. natuurlijke snack.)
  3. Eten met de natuur (neem je eigen vork en kom mee.)

* in de maanden mei tot met augustus is het mogelijk om rondleidingen te reserveren buiten de moestuinlessen om. Maximale groepsgrote is 4 personen per rondleiding.

Kosten en data

Data en prijzen volgen nog op basis van inschrijvingen. Je ontvangt korting als je alle 3 de lessen boekt. Wil jij zeker zijn van een plekje voor deze privé lessen? Stuur dan je gegevens naar info@Moedertjegroen.nl Aan de hand van de inschrijvingen worden de groepjes gemaakt. Na afloop van de les krijg je eigen zaden/kruiden of stekje mee naar huis.

Alle lessen zijn incl. kopje thee en gebruik van materialen.

Lesmateriaal zelf meenemen:

  • hitte bestendige mok.
  • vork/lepel
  • kleedje of klein kussentje om te zitten.
  • notitieboekje potlood en pen.
  • afsluitbare bak voor je oogst.
  • zakmes is een pré.

Let op:  je kweekt niet je eigen groente en bent te gast op privé terrein. Buiten deze lessen om kun je alleen op afspraak naar dit tuinencomplex komen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.