Groen hart – verjaardags blog

 

Groen hart

fotografie: Petra van Went

Elk jaar is het een verrassing wat de meteorologische lente ons brengt, maar het eerste geschenk wat de natuur ons geeft zijn de sneeuwklokjes. Een zuiver maagdelijk wit bloempje die bescheiden haar schoonheid toont terwijl ze haar kopje laat hangen. Het frisse witte bloempje verbergt een eeuwige liefde voor de winter, want wie goed kijkt ziet dat het klokje een fris groen hartje bloot geeft.  De mythe gaat dat het sneeuwklokje haar witte blaadjes te danken heeft aan de sneeuw zelf en daarom de enige bloem is die zo vroeg in het jaar mag bloeien. Toch laat het bloempje treurig haar hangen omdat zij stiekem nog  altijd verlangt heeft naar kleur.

Deze winter maanden zijn voor mij te vergelijken met het bloeiende sneeuwklokje nu. Het kleine witte bloempje houdt stug vol in de kou, maar haar hartje blijft altijd fris groen. Zo’n prachtig fel groene kleur die men doet laten denken aan de eerste blaadjes aan de bomen.

Vandaag ben ik 27 jaar op deze aarde, maar ik blijf mij verwonderen over haar schoonheid. De natuur kent donkere momenten, maar geeft ons ook licht. Licht door middel van zon, maar ook door die kleine lichtpuntjes die de natuur verstopt in ieder seizoen. Zoals het sneeuwklokje die zich laat zien in de eerste maanden van het jaar en mij laat herinneren dat het belangrijk is om diep binnen in je hart net zo fris groen te zijn als het eerste leven wat uit de knoppen komt.

Groene groetjes,

Tessa ~ Moedertje Groen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.