4 jaar Moedertje Groen, 4 stukjes afval!

18 oktober, 4 jaar terug. Hangend uit mijn raam van  mijn voormalig slaapkamer spotte ik een merel. Vroeger in mijn ouderlijk huis in Noordwijkerhout  hing ik vaak uit mijn raam.  Ik bekeek de vogels, de vliegtuigen en de vlinders in onze tuin. Het was een merel die ervoor zorgde dat de eerste blog online kwam. Die nietsvermoedende merel die zich lekker aan het badderen was op het dak. Ze was een standvogel met een simpel bruin verenkleed en toch zoveel schoonheid.

Onder de naam Moedertje Groen ben ik toen blogs gaan schrijven en radio gaan maken. Hobby matig volgende toen enkele excursies en jaar in jaar uit zet ik mij sindsdien in voor natuureducatie voor jong én oud. Tenslotte zijn we allemaal even kind in de natuur van moeder aarde.

Verbinding met de natuur is ook: buiten spelen

Mede dankzij Moedertje Groen werd ik kanidaat vam Boswachter Gezocht bij het SBS6 programma en mede dankzij Moedertje Groen werd ik vrijwilliger bij Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zo organiseerde ik samen met Simon Weeda vorig jaar het Noordwijkse evenement: Zeepaard. Een fantastisch event wat volgend jaar zeker terug gaat komen naar Noordwijk!

Dit jaar heeft veel leuks gebracht. Zo was ik begin dit jaar te gast als vlogger bij de opening van Jutters Noordwijk. In maart was ik gastvrouw bij boekhandel vd Meer. Waar de eenmalige talkshow gehouden werd in het  kader van Natuur tijdens de boekenweek. Later dit jaar heb  ik mij kunnen inzetten tijdens de Buitenlesdagen van het IVN. Hier leerde ik ruim 100 Noordwijkse kids meer over de natuur en tijdens Modderdag 2018 speelde ruim 30 kinderen en 3 generaties lekker buiten met modder. Het laatste fleurigste project is je misschien wel bekend.  Samen met mijn bloemenmaatje zijn we een project Bloemen (aan) Zee gestart om de bijen te helpen en Noordwijk meer kleur te geven.

Ook leerde ik in deze jaren veel andere natuurliefhebbers kennen. Waarvoor ik heel dankbaar ben.

Kunst maken van afval. Het is geen gebakken lucht!

Elk jaar organiseer ik in het kader van mijn jubileum een excursie en trakteer ik met een uitje in de natuur. Dit jaar trakteer ik niet. Ik vraag jullie om een gunst. Kunnen jullie waar je vandaag ook bent. 4 stukjes (zwerf)afval of plastic oprapen en weggooien? Op het strand, op je werk, het station, schoolpleinen, in je straat? Meer mag ook maar het zou voor mij en de natuur een mooi cadeautje zijn! Post jouw foto van afval op de feestboek pagina van Moedertje Groen en wie weet nodig ik je uit voor een privé excursie!

Op naar het 5e jaar van Moedertje Groen en ik kan alvast verklappen dat wordt een jaar vol verandering NATUURlijk!

Groene groet,

Tessa

P.s de aller eerste blog, waarmee het allemaal begon lees je hieronder..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.