Penthouse – Merel


Merel op het penthouse met zwembad

Daar zit ze dan. Statig komt ze aanvliegen, met een hoop kabaal verovert ze het penthouse. Het penthouse is niets meer dan een regenplas op het garage dak van de buren. Doordat er tijdens de bouw iets mis is gegaan met de waterafvoer, blijft er na de regen een heus zwembad over. Het is herfst en dus staat het zwembad nu zelden leeg. Daar profiteert Merel van. Ze kijkt vluchtig om zich heen, en kiest dan voor een luxe bad. Het gaat allemaal heel snel, ze gooit wat water tussen haar vleugels, nipt wat met haar snaveltje en vliegt op en neer van de rand naar het zwembad en terug. Aan de rand van het penthouse staat een mooie groene hulst met fel rode besjes. Zo wordt dit penthouse bijna een spa. De ZWALUWhoeve voor vogels…

 
Ze weet wanneer ze er vandoor moet gaat, 150meter van haar vandaan komt er opeens een rare vogel vanuit het niets. Het is mijn Nikon Coolpix die haar via open raam wilt fotograferen. Ze wordt er erg zenuwachtig van en kiest uiteindelijk eieren voor haar geld. Het zwembad is nu leeg, maar niet voor lang.  Rond het middaguur zullen hier enkele mezen vertoeven, die vervolgens worden verjaagd door Robin. Hij heeft zijn oranje rode bontjas al aan en voelt zich de man in elke tuin. Het roodborstje oogt voor ons als een lief klein dotje, maar schijn bedriegt. Deze prachtige zanger is niet alleen een heuse reiziger, maar ook een felle verdediger van zijn terretorium. Roodborstjes trekken ook naar het Zuiden, wanneer je Robin wilt aanspreken zou je Zweeds, Fins of Deens moeten spreken, want de Roodborstjes uit onze tuinen komen uit Scandinavië. Zelfs de mezen uit je tuin zijn buitenlanders… Maar hé elke kleurling is welkom in jouw tuin toch ;)? Want veel vogels hebben moeite om een geschikt penthouse te vinden! Steeds meer mensen kiezen voor een moderne, aangelegde betegelde tuin… én dat is juist een getto voor de tuinvogels!
 
Merel is gevlogen, maar vanavond zal ze haar badder ritueel weer uitvoeren. Onze tuin is een heus vogel paradijs 🙂
 
Moedertje Groen,
 
 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.