Stokstaartjes opzoek naar sporen – Scouting Alphen haalt insigne bij Moedertje Groen

Op de 11e van de 11e onderzochten 23 nieuwsgierige Welpen het bos van Hollands Duin Noordwijk. De opdracht van de tocht was : het zoeken en herkennen van sporen. Daar hadden de Welpen(stokstaartjes) geen enkel probleem mee. Enthousiast wisten ze de vragen tijdens de quizronde te beantwoorden en volgde er een tocht door het bos. Er werden sporen van spechten ontdekt, vossenholen gespot en mierenhopen gevonden. Verbinding met de natuur is de slogan van Moedertje Groen en dat deden deze kinderen uitstekend. Zij hadden oog voor detail en zagen zelfs het kleinste galwespeitje op een eikenblad.

 

 

De groep van 23 Welpen werd in tweeën gesplitst en streed tegen elkaar voor de titel: “Spoorzoekers” maar er zat nog een belangrijk doel aan deze Spoor & speurtocht: het behalen van hun bos & natuur insigne. Beide teams brachten het er fantastisch van af en hadden een volle sporenkaart ingeleverd, zelfs de opdrachten die verstopt zaten in het bos hadden zij goed. “Welke dieren eten er paddenstoelen?” of “Van wie is dit schedel?”  Na deze leerzame ontdekkingswandeling moesten de Welpen nog een proef ondergaan bij hun scoutingleiding. Het opnoemen van voetafdrukken van dieren die zij uit hun hoofd moesten leren. Dat was pittig!

 

 

Gelukkig hebben alle kinderen na afloop toch hun insigne in ontvangst mogen nemen, en lieten ze trots nog even hun  ‘eed van de stokstaartjes’ aan mij horen. Geheel foutloos en perfect in koor. Ik heb genoten om scouting Alphen te gast te hebben, maar hoe bijzonder is het dat zulke jonge kinderen al zoveel weten over de natuur.

 

 

Een mooie ochtend in de Hollandse Duinen, en zo zie je maar sporen in een wandelbos? Langs wandelpaden? Ze zitten er heus, je moet gewoon goed kijken!

Groene groet,

Moedertje Groen

Reacties zijn gesloten.