Korren – vanuit een drone gefilmd

Een unieke ervaring, dat zeevissen met een groot net. Ook wel. korren genoemd. Met trots presenteer ik hier een korte film gemaakt door M. Burgmeijer, proffesioneel drone vlieger bij Aerial Footage.  Kijk naar de geweldige beelden en zie hoe je met goed teamwork voor een mooie vangst kan zorgen.

Iedereen kan even een avonturier worden tijdens de zeelessen met Moedertje Groen. Het visnet zet Moedertje Groen zelf uit in zee. Aan het net zit een super lang touw, en aan het einde van het touw staan jullie. Iedereen kan het touw vast pakken. Doordat jullie het net trekken ontstaat er spanning tussen het touw en het net, het net wordt op de bodem open gehouden door lood, en een scheerbord en zinkt naar de bodem. Het bord zorgt ervoor dat het net de zee in wordt gestuurd.

Moedertje Groen Korren

En dan? Dan testen we onze spierkracht! En lopen we een stuk door het water. 1,2,3 trekken maar! Je kunt zoveel moois vangen! De Noordzee is tussen Nederland en Engeland slechts 50 meter diep, en de drukst beviste zee van Europa. Doordat ze zo ondiep is, komt er vrij veel licht door het wateroppervlakte en is er veel plankton! Plankton wordt door heel veel zeebewoners gegeten, en hierdoor kun je veel zeediertjes vangen.

Wij vangen vaak garnalen, platvisjes, kreeftjes en kleine visjes zoals haring en sprot. Maar als we geluk hebben vangen we ook krabben, zeebaarsjes, mooie kwallen, haring, of bijvoorbeeld zeenaaldjes. In dit filmpje hebben we de giftige Piererman gevangen. Wat je vangst is hangt af van het seizoen en het weer. Later in het (na)jaar korren betekend meer vangst! Na het harde werk gaan we het net uit zee halen, en stoppen we alle levende diertjes in doorzichtige bakken! Hier kunnen we ze goed van dichtbij bekijken, soms ook vast houden en luisteren we naar de verhalen.

Hoe goed is jullie kennis over de Noordzee? Kom en ontdek het zelf tijdens de zeeles met Moedertje Groen!

Reacties zijn gesloten.