Bommetje!

paashaasOp 2e paasdag 28 maart vierde Moedertje Groen samen met de paashaas in Toppark Noordwijkse Duinen de lente. Op een stormachtige maar zonnige ochtend leerde de families wat een zaadbom is, en kregen we lekker groene vingers of uhh eigenlijk vieze vingers 🙄 , want we mochten lekker met modder balletjes rollen.

April t/m eind mei is het ideale seizoen om de zaadbommen te gooien! Gooi ze op een plek waar niet gemaaid wordt, of gesnoeid. De plek moet voldoende zonlicht hebben, een beetje vochtig zijn. Als je niet kunt wachten kun je, je zaadbom ook binnen in een pot met aarde leggen en laten groeien, na mei kunnen de bloemen dan in de tuin worden geplant.

Zaadbommen kun je samen tijdens de Lente Workshop met Moedertje Groen maken. Deze workshop duurt zo’n1,5 uur en gaat over bloemetjes & bijtjes. Door middel van spelletjes zoomt Moedertje Groen in op de zintuigen van insecten en hoe belangrijk bijen en vlinders zijn voor onze tuintjes. Als afsluiting maken we samen zaadbommen voor in eigen tuinen of schooltuin. De lente workshop is te boeken van maart tot eind mei. Daarna is het te laat om de zaadbommen nog te kunnen planten.

Meer vragen over deze of andere activiteiten van Moedertje Groen? Neem gerust contact op. Samen zetten we de bloemetjes buiten 🙂 .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.