Kerstblog: Lichtpuntje

December is een maand vol clichés zoals consumeren, produceren, de saamhorigheid en geborgenheid. Rond kerst geven de mensen meer om alles om hen heen. Alsof we voor een aantal dagen per jaar de zintuigen van een roofdieren hebben, alles nemen wij scherper in ons op. Prikkels van buitenaf, zijn we nu extra gevoelig voor, we hebben het hart van een moederdier die vol liefde haar jongen verzorgt en blijven bij de kudde zoals de Konikpaarden. Wie zich los kan rukken van de consumerende en producerende kudde dieren en kijkt naar de hedendaagse dingen, zal net zoveel kunnen genieten als die gene die zich laven aan een luxe diner, mooie cadeaus, en een volle woonkamer met familie.Sta eens stil bij het feit dat er een planeet is die ons 365 dagen nooit in de steek laat, ons altijd warmte brengt en de cirkel van het leven compleet maakt. Sta eens stil bij het feit dat er elke dag een ‘morgen’ is wanneer wij onze ogen openen. Buiten is het licht. Wie zoekt naar het ‘lichtpuntje’ in de drukke westerse maatschappij hoeft niet ver te zoeken. Ga naar bed, sluit je ogen, slaap om de volgende ochtend wakker te worden. Het is licht. Het licht is overal, je hoeft er niet voor naar opzoek te gaan, je draagt het niet alleen in je, de natuur zorgt altijd voor ‘jouw lichtpuntje’.

 

Zonder de zon, zou jij niet kunnen genieten van alles rond deze kerstdagen. Het is echter een super warme decembermaand. De sneeuw is nergens te bekennen behalve op je kerstbrood, en ook op andere plekken in Europa is het erg warm voor de tijd van het jaar. Ik zie allerlei dieren zich voorbereiden op hun paringsritueel, mijn konijnen hebben dit jaar geen rui periode gehad, en de bloemen blijven bloeien. Het zijn vier seizoenen in één maand, want er zijn ook nog volop paddenstoelen te vinden vanwege de vocht, en hé de zeewater temperatuur is erg aangenaam voor een duikje op 1 januari hoor.

Voor iedereen die op zoek is naar een lichtpuntje, kijk eens naar de zonsondergang. Of voor de vroege vogels onder ons de zonsopkomst. Daar is hij weer, onze zon. Daar is jouw lichtpuntje een prachtige lucht vol kleur, die net als het leven kan zijn een palet van kleuren. Zoek niet verder, want ‘licht’ en ‘warmte’ zijn overal het enige wat je hoeft te doen is naar buiten te stappen, je eigen jas uit te trekken en de jas van de natuur als een deken om je heen te slaan.

Fijne dagen en liefs,
Moedertje Groen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.