Natuurvideo: Drukke hommelkoningin

In deze mooie close up video zien we een hongerige drukke hommel. Ze viel uit de lucht en ik heb haar op een krokus gezet. In het vroege voorjaar(deze video is 14 maart gemaakt) zijn de dames nog opzoek naar voedsel en een geschikt nest. Ze maken hun nest in holle bomen, dakgoten, vogelhuisjes, spleten in de muur en meer van dat soort donkere schaduwrijke plekken. In een hommelkolonie gaat het er vredig aan toe. De koningin leeft ongeveer een jaar en haar kolonie bestaat uit een kleine 200 tot 300 werksters.

Hommels zijn donzige dames, die hun pootje opsteken als je ze aait. In mijn boek ‘Moedertje Groen – verbinding met de natuur’ lees je meer over het tuinleven. Hieronder de korte video. Wil je meer close up video’s van insecten? Bekijk dan ook eens die over de rode bosmier of de zijde bij op deze website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.