Ernstig foutje in het VROUW magazine

Het kwam spontaan op mijn pad, de vraag of ik een interview wilde voor VROUW magazine. Een nieuwsgierige reporter en zeer enthousiaste mooie fotograaf kwamen langs in het ‘buitenkantoor’ van Moedertje Groen. Ik hoefde er niets voor te doen, gewoon mijzelf zijn. Op blote voeten het leven leven.

De foto’s zijn prachtig geworden en het is een grappige reportage geworden. Maar één ding…

Graag wil ik één zin in het artikel corrigeren, ik citeer: “Ik jaag en slacht zelf.” einde citaat. Op pagina 16.

Op de vraag of ik vegetariër ben, heb ik geantwoord dat ik zeer weinig vlees eet en dat ik recentelijk een dood aangeleverde gans heb schoongemaakt en gegeten. Dat is niet het zelfde als wat de journalist in het betreffende artikel schrijft.  Ik distantieer mij verder van deze zin, want het is niet waar.

Vandaag heb ik de redactie gesproken, omdat ik erg geschrokken ben van de emoties die deze zin her en der heeft los gemaakt, dit is natuurlijk nooit mijn bedoeling geweest. De uitlating van de journaliste past bovendien niet binnen mijn visie: verbinding met de natuur. De redactie heeft toegezegd in ieder geval de quote in het online artikel te wijzigen. Hopelijk gebeurt dit spoedig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.