Maai me nietjes – Botanisch stoepkrijten

Tussen die kaal gemaaide bermen en hondenpoep groeit meer dan je denkt. Stel je eens voor dat deze bermen niet meer gemaaid zouden worden, dan wordt het een paradijs voor zoemende insecten en vogeltjes…

Moedertje Groen struint door Noordwijk om deze maai-me-nietjes aan het daglicht te brengen door hun naam erbij te schrijven. Deze ’trend’ heet ‘Botanisch Stoepkrijten’ en ik vind het écht geweldig. Juist die kleine bloemen waar de meeste mensen aan voorbij wandelen worden zo weer bekend, want juist die bloemen zijn ook belangrijk voor insecten.

Onder de #mg zal ik deze foto’s posten op twitter, facebook.

 

Inheems kruid wat in de duinen groeit of in bermen. Goede plant voor bijen.

 

Kaasjeskruid, als deze niet gemaaid zou worden iedere keer, kan die prachtig bloeien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.