Het licht aan

 

Wees als een lichtje van dankbaarheid en liefde in de winter.

Elk jaar is het even broeden op een onderwerp voor mijn kerstblog. Echte inspiratie moet eigenlijk gewoon in mij op poppen. Als de gloeilamp nog zou bestaan dan is het zo’n Eureka momentje met een lampje boven mijn hoofd. In deze tijd zou dat dan een LED lampje zijn en dat brengt mij bij het onderwerp van deze blog: “verlichting”. Voor wie nu denkt dat het zweverig gaat worden geen zorgen ik zal “lichtjes” aan beginnen.

In de vijf jaar dat ik op mijzelf woon heb ik eigenlijk nooit een kerstboom gehad. Ik zie het nut niet in, om een boom om te hakken die jaren heeft gegroeid, deze te versieren met lichtjes en voor een aantal weken in je huis te zetten om hem vervolgens ergens te dumpen. Nee, dit jaar staat er letterlijk een dode boom waar de kittens (die maand geleden zijn geboren in mijn huis)  in kunnen klimmen en hebben wij er voor de sier lichtjes in gehangen. Ik kan dit jaar letterlijk de kat uit de (kerst)boom kijken en daar ben ik dankbaar voor!  Die kleine katjes zorgen bij mij voor verlichting. Ze zijn zo heerlijk speels, lomp en uniek in karakter. Hun wereld gaat niet verder dan de muren van mijn huis, maar er is een band van onvoorwaardelijke liefde tussen moeder poes, mijn hond en haar kroost ontstaan die goud waard is. Terwijl er een in de bank hangt, en de ander via de vensterbank haar broertjes en zusjes probeert te terroriseren glimlach ik van oor tot oor. Zo’n lach, puur uit het hart dat is verlichting. Het is dankbaarheid en liefde tegelijkertijd.

In deze hele drukke periode denken veel mensen alleen maar aan consumeren. Kijk maar eens om je heen aankomend weekend. Blijf voor de lol even midden in de winkel staan. Iedereen rent en leeft in een gecreëerde wereld van aanbiedingen, kerstmenu’s en boodschappenlijstjes. Sta eens 5 minuten te kijken naar deze poppenkast en bedenk je dan het volgende: “Word ik hier blij van? Rennen, stressen, geld uitgeven, veel eten? Is dit wat ik écht wil deze dagen”

Oke, dan komt nu het ‘zweverige’ moment. Ga er maar even voor zitten. “Jij bent het licht.” Niet in de religieuze zin van het woord, in tegendeel.

Durf je dat?

Durf jij midden in de drukte  zo’n lichtje zijn. Hoe?  Door dankbaarheid uit te spreken naar elkaar. Een helpende hand te bieden, daar waar nodig is. Heel simpel, maar we doen het te weinig.

Wees het licht voor een ander en geeft het door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.