#Gaan – Boswachter Hanne te gast

Op donderdag avond 8 maart was boswachter Hanne Tersmette te gast in boekhandel Wagner in Sassenheim. In informele sfeer gaf Hanne hier haar eerste lezing voor publiek en kopers van haar nieuwe boek #Gaan.

Toen ik net te horen kreeg dat ik door was voor boswachter gezocht was ik heel nieuwsgierig naar de juryleden. Ik voelde mij haast een FBI agent gezien het feit dat ik zoveel ben gaan googelen over de nieuwe juryleden van het programma. Ik kende Hanne nog niet, maar bekeek al haar vlogs en leerde haar daardoor een klein beetje kennen als boswachter. Ook bleken we dezelfde sporten leuk te vinden en kan ik mij vinden in Hanne haar enthousiaste manier van kennis overdragen. Al was ze als jurylid soms best streng hoor 😉

Zo laat op de avond toch alle handtekeningen uitgedeeld, nog even snel op de foto samen!

Natuurlijk moest ik als kandidaat van boswachter gezocht dus even naar mijn ex-jurlid gaan kijken. Hanne praat zoals ze schrijft, en schrijft zoals ze praat: enthousiast, open, vriendelijk en met liefde voor haar beroep. Boswachter Hanne heeft inmiddels zo’n beetje alle mooie plekjes van Nederland opgezocht en voor de lezer opgeschreven in haar boek. Het is een actief boek geworden voor ieder wat wils. Met leuke tips over de leukste, mooiste natuurgebieden van Nederland. Maar ook voor de sporters waar je het beste kan mountainbiken bijvoorbeeld. Het boek is lekker afwisselend en leest makkelijk weg. Het zit vol prachtige foto’s van bijvoorbeeld de purperreiger, leuke interviews met andere natuurliefhebbers die Hanne in het veld interviewde en handige tips om zelf de natuur in te #GAAN.

 

 

De lezing in Sassenheim was voor Hanne haar eerste keer, maar ook hierin is zij een natuurtalentje. Er zat een rode draad in haar verhaal er was aandacht en ruimte voor de gast en ze wisselde haar verhaal af met persoonlijke ervaringen in het veld, verhalen uit haar jeugd en kennis over de gebieden. Na afloop was er volop tijd voor persoonlijk praatje en natuurlijk hét signeren.

Overal in Nederland is het nu boekenweek met het thema natuur, je kunt Hanne haar boek in alle boekwinkels vinden.

en gewoon naar buiten #gaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.