Moedertje Groen speelt met vuur

Afgelopen 15 en 16 december was de eerste editie van het WinterFood festival bij Como&Co. Met uitzicht op het Oosterduinse meer, wat er spiegelglad bij lag begon het festival op vrijdagmiddag. Winterfood was een kleinschalig, knus festival waar iedereen zich kon komen opwarmen en even relaxen in deze drukke decembermaand. Er was keuze uit allerlei hapjes uit Poolse,Surinaamse, Indische, Hollandse, Italiaanse en Amerikaanse keuken. Eigenaren van toko’s kookte hun hapjes boven het vuur. Grote bekers chocomelk met slagroom mochten bij dit event ook niet ontbreken.

En…. Waar vuur is, is Moedertje Groen. Althans, er is niks fijner dan buiten rond het kampvuur te zitten. Hoe heerlijk is het als je met een groepje kinderen broodjes kan bakken om het vuur! Compleet met een stapel takken en een grote bak marshmallows was een van mijn taken om met vuur aan te houden. Dan word ik warm van binnen. Een perfect sfeertje onder genot van live muziek. De kinderen konden brooddeeg om hun stok heen kneden, een geduldig werkje maar dat loont. Er ontstonden mini broodjes die weg hadden van een kruising tussen pita brood en een pistoletje. De jongste deelnemers waren 2,5 en 3 jaar oud en wapende zichzelf met een stok en marshmallows. Spannend was dat natuurlijk wel even voor de kleintjes om dan opeens een plakkerig spekje in je mond te mogen stoppen. Ik bedank via deze weg de ouders die hun jonge kinds mee lieten doen! Vuur is leuk, vuur is mooi, vuur is bijzonder laat je kind verwonderen en beleven. Prachtig om die kleintjes bezig te zien. Natuurlijk hebben zij nog niet het geduld om hun eigen broodje te bakken, maar als mama het deed dan was het goed.

In samenwerking met restaurant Como&Co kun je nu ook hier je partijtje(of familiefeest vieren). Op excursie in het bos of op het strand met Moedertje Groen en aansluitend je broodjes bakken of marshmallows roosteren boven het vuur en luisteren naar natuurverhalen en lekker eten? Probeer het uit tijdens de Weetjeswandeling (bos langs het Oosterduinse meer) op 28 december om 12:00 uur @ Como&Co te Noordwijkerhout. Deelname is 10 euro per persoon inclusief kleine lunch.

Aanmelden kan via een bericht aan info@moedertjegroen.nl

Graag tot dan!

Reacties zijn gesloten.