De Groene Pen – Natuurfotografe Petra van Went

Wat is je beroep?

Petra van Went fotografeertIk zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Petra van Went, ik woon in Noordwijkerhout en ben 51 jaar. Ik ben 3 dagen per week werkzaam in het fotovaklab in Noordwijk.  In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op pad met mijn camera. Toen ik mijn hond nog had kwam ik dagelijks op het strand en ging de camera vaak mee, zo is de liefde voor (abstracte) natuurfotografie ontstaan.

 

 

Wat doe jij graag in de natuur?

Petra van Went - Sandwrighting IIIk wandel graag op ons Noordwijkse strand, ik voel me zo bevoorrecht hier te mogen wonen en zo te kunnen genieten van de rust en de ruimte. Ook ben ik hier vaak te vinden met mijn camera. Ik vind daar altijd inspiratie voor een mooi beeld. Ik hou van de natuur vastleggen in een abstract en vervreemdend beeld.

 

Wat betekent natuur voor jou?

De natuur brengt me weer in evenwicht. Ik krijg er letterlijk weer energie van. Vooral de zee spoelt alles schoon. Ik mag ook graag zwemmen in de zee als hij tenminste een beetje op temperatuur is. Daar voel ik me vrij.


Wat is je favoriete seizoen?

Ik heb geen specifieke voorkeur, elk seizoen heeft zo zijn charme. Dat is het fijne van in Nederland wonen. Tegen de tijd dat je het zat bent die regen en kou dan laat de lente niet lang op zich wachten. Dus misschien heb ik toch wel een favoriet seizoen, de lente.


Waarover verwonder jij je het meest?

Petra van Went - Gevangen ochtendlichtDat het aan het strand altijd weer anders is. De zee verveelt nooit en zie in de kleinste dingen iets moois. Of het nu een schermesje met bewoner is die zich weer probeert in te graven of een schelp die na een flinke storm op een mooi heuveltje ligt. Of de drieteenstrandlopertjes die in de wintermaanden druk langs de waterlijn heen en weer rennen. Of de kleuren van het late licht wat weerspiegelt in het water.


Wat is je favoriete plek?

Nou dat laat zich niet raden, het strand!! Wel graag ten noorden van het dorp richting Duindamse slag daar waar het lekker stil is. Of het nu heerlijk zomers weer is of tijdens of na een flinke storm, het strand is mijn favoriete plek.


Wat is je lievelings dier?

Petra van Went - ZeeIk heb 2 hele leuke katten maar mijn hond Jitske een eigenwijze wetterhoun  die  4 jaar geleden is overleden zit voor altijd in mijn hart.
Op het strand vind ik de drieteenstrandloper echt het allerleukste vogeltje. Ze rennen met die hele kleine pootjes als een razende langs de waterlijn. 


Wat is jouw favoriete Natuurweetje?

Dan kom ik ook weer bij mijn favoriete strandvogeltje terecht.

De drieteenstrandloper broedt in Groenland, vervolgens sterken ze langs onze kust aan en vliegen dan weer door naar West Afrika. En dan te bedenken dat ze maar 50 gram wegen!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.