Lawaaimaker van de maand…

 

  • DD julikever is aangekomen in de duinen. Deze grote kever met gele vlekjes heeft een krachtig pantser en haakjes aan z’n pootjes. Hij laat zich niet zomaar oppakken. Elke keer als ik dit probeerde maakte het diertje een knarsend geluid. Zijn haakjes aan zijn poten kietelen erg, daarmee blijft hij genakkelige hangen aan je trui. Wanneer er gevaar dreigt maakt de Julikever een bizar hard geluid om de vijand af te schrikken! Dit mannetje is te herkennen aan zijn grote antennes, hij zat te rusten om de warme stenen. Julikevers zijn nacht dieren die overdag rusten op een zonnig plekje.

https://youtu.be/Zg2SOjsiZjM

Verder doen ze niets, maar toch best schrikken zo’n grote kever!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.