Duin en bos


Duin en bos

Op deze pagina leest u alles over de duin en bos excursies met Moedertje Groen. De excursies zijn voor bedrijven en particulieren te boeken.  Neem contact op met Moedertje Groen voor een passende offerte.

“Struinen in het bos”

Struin mee door het duin of bos met Moedertje Groen en leer meer over de dieren en omgeving met deze interactieve speurtocht. De excursie wordt aangepast aan het seizoen. Deze ontdekkingstocht is een afwisselend programma van luisteren en actie. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma. Het programma wordt aangepast aan de leeftijd van de groep.

 

WeetjesWandeling met Moedertje Groen

Met het bos als decor zullen we lekker gaan wandelen. We volgen een route door het bos en strijden in teams tegen elkaar. Welk team (jong en/of oud) mag zich “natuurkenner” van de excursie noemen? Deze wandeling is voor jong & oud die alles wilt leren over de natuur. Onderweg bespreken we ook wat we horen en zien zo wordt het een interactieve improvisatie tocht.

Waar: diverse locaties in Hollandse Duinen van Noordwijk

Leeftijd: Vanaf 6+ Duur: 1,5 uur

 

Speur&Spoor tocht

Tijdens deze tocht gaan we opzoek naar sporen die verstopt liggen langs het wandelpad. Dat zijn er nog verrassend veel namelijk. Moedertje Groen heeft oog voor detail en laat de kleinste sporen aan jullie zien. We gebruiken al onze zintuigen tijdens deze excursie en het is ook mogelijk om in teams tegen elkaar te strijden. Wie zoekt alle sporen bij elkaar en beantwoord de vragen over de dieren uit het gebied juist?

 

 

“Struinen door de duinen”

Struin je mee door het Hollands Duin, Zuid – Hollandse landschappen of de Waterleiding duinen?  Laat je verrassen en inspireren door de natuur. Zoals Moedertje Groen altijd zegt: “Het zijn de kleine dingen die het doen.” Ontdek, ruik, voel en proef de natuur van dichtbij tijdens een wandeling. Wij zijn als mens ver van de natuur vandaan gegaan, met auto’s, stenen gebouwen en supermarkten. Hoe is het om weer helemaal terug naar de basis te gaan? Wat heeft de natuur jouw te bieden? De tochten zijn afwisselend. Soms wandelen we in stilte en stellen we onze zintuigen op de proef door slechts te luisteren. We zullen tussendoor pauzeren. Het tempo is laagdrempelig zoals we gewend zijn bij het woord “struinen” maar dan wel met leuke weetjes, eetbare plantjes en ruimte voor humor en een praatje tussendoor.

Voor alle excursies geldt dat begeleiding gewenst is en dat deelnemen is op eigen risico.

 

TERUG

 

Reacties zijn gesloten.