Een wit voetje?

Rond de schemering het bos en duin in blijft een mooie ervaring, maar in de mist wordt het haast magisch. Op donderdag avond 7 juni was de eerste “Blote voetenwandeling” van Moedertje Groen. Vier stoere dames en één heer trokken er met Moedertje Groen op uit.

In het begin schuifelde ze voorzichtig over de schelpen paden, maar na 1,5 uur diverse ondergronden waren de deelnemers al aardig geaard. Ondertussen huppelde de konijntjes langs ons heen en hing de mist als een deken boven het stuifzand. Tussendoor was er ruimte om ervaringen te delen, te lachen maar ook te proeven en ruiken. Want in de mist had een heerlijke geur van de Vlier die nog een paar dagen in bloei staat. Er werden dierensporen ontdekt in het zand, en plantjes geproefd.

Zelf wandel ik al jaren op blote voeten. Vanaf maart gaan de sokken en schoenen zoveel mogelijk uit. Je kan je pas aarden in de natuur als je één bent met de ondergrond. Alle negatieve energie verlaat je lichaam via je voeten, je zintuigen worden meer geprikkeld en omdat je voeten in verbinding staan met al je organen kan het helpen tegen bepaalde kwalen en ongemakken oftewel heerlijk gezond, maar voor veel mensen een nieuwe ervaring.

Tijdens de wandelingen met Moedertje Groen draait het om de beleving en daarom sloten we af tegen zonsondergang met even spelen! De dames waren in ieder geval overtuigd!

En de voetjes waren na de wandeling niet zo wit meer 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.