Shitzooi!

Shitzooi?!

Er valt mij iets op waar ik schijtziek van word. Zoiets dat wanneer je het ziet, je het niet meer uit je systeem krijgt. Begrijp mij niet verkeerd. Tenenkrommend is het gewoon. Ik heb het hier over het fenomeen: “poepzakje hangen”

Een ouderwets “luchtje scheppen” is er niet meer bij. Tijdens een ommetje van nog geen 25 minuten spot ik al meer dan zes zakjes. Ik kan het niet laten en besluit ze te inspecteren. Wie er nu langs zou lopen zou mij met gefronste wenkbrauwen aankijken, gok ik. Ik sta hier met een takje in volle poepzakjes te prikken. Sommige zakjes zit de bonus er nog in. Andere zakjes zijn geheel dichtgeknoopt en hangen in de boom zonder inhoud. Zou deze dan al vergaan zijn? Met deze blog wil ik jullie bewust maken, een eye-opener. Hoe gemakkelijk het is de duinen schoon en op deze manier gezond te houden.

Staatsbosbeheer en Dunea plaatsen expres geen extra prullenbakken, omdat het bewezen is dat dit juist meer afval oplevert. Het is een kwestie van bewust met je afval omgaan.

Natuurlijk kan het gebeuren dat, menig hondenbezitter kent deze frustratie, je jaszak volzit met zakjes en er eens eentje uit waait. Maar op deze manier krijgt de term ‘spoor’zoeken een nieuwe betekenis. In de landelijke wetgeving is geen specifieke regelgeving voor het opruimen van de poep. Vanzelfsprekend ruim je de poep op straat netjes op, maar als het aan mij ligt veranderd die ongeschreven regel als het gaat om hondenpoep op het strand of duin. Althans, ik heb liever dat een hondeneigenaar een drolletje laat liggen in de bosjes dan zijn/haar zakje aan een boom te knopen, omdat er geen prullenbakken staan. Nu hoor ik jullie denken, waar maakt Moedertje Groen zich druk om? Nou, het is niet erg als het één keertje voorkomt maar het lijkt een mode trend te zijn geworden. Oranje, zwarte, rode of groene zakjes ze hebben ook nog allemaal een ander kleurtje. Hier in Noordwijk zijn ze tegenwoordig modieus oranje.

Jutters Noordwijk is druk bezig met het strand iedere week ‘leeg’ te jutten en zoals op de video laatst te zien was vinden zij tijdens jutten ook met regelmaat volle zakjes poep netjes dichtgeknoopt op het strand. Poep vergaat, maar plastic niet! Dit heeft niets te maken met regels over hondenbelasting. Volle poepzakjes horen niet in een boom of struik.

Na deze grote boodschap gedaan of ik bedoel gezegd te hebben. Heb ik voor de gene die het bovenstaande bericht niet konden geloven nog een aantal andere bizarre zaakjes die stinken opgezocht.

*Nu zijn er dieren zoals wolven, knaagdieren en vossen die hun territorium met poep afzetten en overal poepen waar het maar kan, maar het kan nog gekker. Een handstand maken om te laten ruiken: ‘ik was hier’ dat laten we aan de panda over, citroenhaaien die hun kroost letterlijk “uitpoepen”. Diepzee inktvissen leven van vissenpoepjes, Nijlpaarden sproeien met hun stront in het rond en in oude volksstammen in Azië hebben ze onder het toilet poepetende varkens rondlopen die eten de menselijke uitwerpselen op. Voor onze ‘rondslingerende ‘shitload’ aan poepzakjes hebben ze in Cambridge een oplossing gevonden. Daar kan men hun poepzakjes weggooien in een ondergrondse bak, waar bacteriën de poep omzetten in brandbaar gas om de lantaarnpalen te laten branden.  Zo krijgt het woord: windlicht een nieuwe betekenis gok ik.

*bron: Quest.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.