Over Tessa Yanover

Over Tessa Yanover

Mijn naTessa Yanover - AKK Moedertje Groenam is Tessa Yanover, ik ben een geboren natuurtalentje. Natuur is vanaf jongs af aan met de paplepel in gegoten. Inmiddels heb ik als vrij vogeltje mijn eigen nestje en wandel elke dag over het strand. Het liefst in een lekker setje outdoorkleding, broek, pet, vest en windjack! Sinds mijn 17e ben ik lid geweest van de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) ik ging dikwijls mee op kampjes, waar lekker primitief de hele dag buiten bent en in een tentje slaapt. Daarnaast leer ik veel van anderen natuurgidsen van het IVN (Instituut voor Natuureducatie). In 2013/2014 heb ik de natuurgidsencursus gevolgd van het IVN en ben gespecialiseerd op het gebied van strand. Tevens heb ik mee gedaan aan diverse natuur(educatie) en buitenprogramma’s, en ben ik werkzaam geweest in de entertainment branche. Dit is een perfecte combinatie om mijn enthousiasme en passie voor natuur te kunnen uiten aan anderen groentjes. Ook de boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer leerde ik veel van.

In het verleden heb ik veel werk gedaan met kinderen en de combinatie natuur&kids zijn dan ook precies wat ik nodig heb. Tijdens mijn excursies staan doen & beleven centraal. Ik spreek de verbeelding van kinderen aan en samen ontdekken we een mooie nieuwe wereld. De wonderen van de natuur noem ik: cadeautjes van Moeder Aarde.  Daarnaast geef ik  excursies aan de grotere groepen, jeugd en volwassenen en toeristen!

Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de natuur ontdekken en meer leren over moeder aarde. Ik deel Mijn kennis graag om zo meer mensen bewust te maken hoe belangrijk het is de natuur te beschermen, maar sta ook open voor mensen die hun kennis met mij willen delen.

Projecten

De volgende projecten heb ik aan meegewerkt of ben ik nog mee bezig. Klik op de projecten om meer informatie te lezen over het project. Deze projecten behaalde ook diverse media.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.