Over Tessa Yanover

Over Tessa Yanover

Mijn naam is Tessa Yanover, ik ben een geboren natuurtalentje. Natuur is vanaf jongs af aan met de paplepel in gegoten. Ik ben lid geweest van de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) en ging dikwijls mee op kampjes, waar lekker primitief de hele dag buiten bent en in een tentje slaapt.

In 2013/2014 heb ik de natuurgidsencursus gevolgd van het IVN en ben gespecialiseerd op het gebied van strand. Tevens heb ik mee gedaan aan diverse natuur(educatie) en buitenprogramma’s, en ben ik werkzaam geweest in de entertainment en toerisme branche. Dit is een perfecte combinatie om mijn enthousiasme en passie voor natuur te kunnen uiten aan anderen groentjes.

Momenteel ben ik actief bij Bosbeweging. Waar ik op een inheemse manier meer leer over de natuur. Bij Bosbeweging volg ik momenteel diverse cursussen en een jaaropleiding “eten en EHBO in de natuur”

In het verleden heb ik veel werk gedaan met kinderen en de combinatie natuur en kids zijn dan ook precies wat ik nodig heb.  Tevens heb ik veel horeca ervaring, wat fijn is want ik vind het leuk om gastvrouw te zijn voor toeristen. Tijdens mijn excursies staan doen & beleven centraal. Ik spreek de verbeelding van kinderen aan en samen ontdekken we een mooie nieuwe wereld. De wonderen van de natuur noem ik: cadeautjes van Moeder Aarde.  Daarnaast geef ik  excursies aan de grotere groepen, jeugd en volwassenen en toeristen!

Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de natuur ontdekken en meer leren over moeder aarde. Ik deel Mijn kennis graag om zo meer mensen bewust te maken hoe belangrijk het is de natuur te beschermen, maar sta ook open voor mensen die hun kennis met mij willen delen. Mede daarom ben ik sinds september 2019 aangesloten bij het netwerk: Bewust Bollenstreek.

Projecten & Netwerk

De volgende projecten heb ik aan meegewerkt of ben ik nog mee bezig. Klik op de projecten om meer informatie te lezen over het project. Deze projecten behaalde ook diverse media. Ik sta open om jou te helpen bij een project. Neem contact met mij op via het contact formulier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.