Duin en bos


Duin en bos

Op deze pagina leest u alles over de duin en bos excursies met Moedertje Groen.
Neem contact op met Moedertje Groen voor een passende offerte.


Speurtochten: Even los in het bos!

Duinen Excursie 2 Moedertje Groen

Struin mee door het duin of bos met Moedertje Groen en leer meer over de dieren en omgeving met deze interactieve speurtocht. De excursie wordt aangepast aan het seizoen. Deze ontdekkingstocht is een afwisselend programma van luisteren en actie. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma. Het programma wordt aangepast aan de leeftijd van de groep.

Bos excursies zijn vanaf 5+ jaar en voor families, BSO’s en scholen.

 WeetjesWandeling met Moedertje Groen

Met het bos als decor zullen we lekker gaan wandelen. We volgen een route door het bos en strijden in teams tegen elkaar. Welk team mag zich “natuurkenner” van de excursie noemen? Deze wandeling is voor jong & oud die alles wilt leren over de natuur. Onderweg bespreken we wat we horen en zien.

Waar: diverse locaties in Hollandse Duinen van Noordwijk

Leeftijd: Vanaf 5+ Duur: 1,5 uur

Speur&Spoor tocht

Tijdens deze tocht gaan we opzoek naar sporen die verstopt liggen langs het wandelpad. Moedertje Groen heeft oog voor detail en laat de kleinste sporen aan jullie zien. We gebruiken al onze zintuigen tijdens deze excursie en het is mogelijk om in teams tegen elkaar te strijden! Wie zoekt alle sporen bij elkaar en beantwoord de vragen over de dieren uit het gebied juist?

Speur & Spoor is een afwisselende tocht geschikt voor kinderfeestjes, familie uitjes, BSO’S, scouting en scholen.

Leeftijd: 6+  Duur: 2 uur

Optioneel: te boeken met pannenkoeken arrangement, snack of kampvuur met broodjes


Op pad met Moedertje Groen

Struinen door het Hollands Duin, wandelen door het bos, of genieten van een strandtocht. Laat je verrassen en inspireren door de natuur. Zoals Moedertje Groen altijd zegt: “Het zijn de kleine dingen die het doen.” Ontdek, ruik, voel en proef de natuur van dichtbij tijdens een wandeling.

Voor wie: Families, bedrijven, scholen  Duur: 1,5 uur

Locaties: Hollandse duinen van Noordwijk, diverse ingangen. Langervelderslag Strand, Nora strand, Duindamseslag of Afrit 21 Boulevard Noordwijk, Coepelduynen van Noordwijk/Katwijk.

Optioneel: Te boeken met diverse lekkernijen


Weetjes Wandeling

Quizen met het bos als decor? puzzelen met letters én meer leren over de natuur. Strijd in teams tegen elkaar. Welk team mag zich ‘natuurkenner’ noemen? Weet jij het antwoord op alle vragen? Een spel voor jong én oud, familie of een alternatief bedrijfsuitje. Een interactieve quiz en ondertussen lekker bewegen.

Voor wie: Vanaf 8 tot 80 jaar  – Families, bedrijven, scholen  Duur: 1,5  – 2 uur

 

Spoor & Speurtocht

Het Hollandse Duin kent veel paden. We gaan eens lekker op pad tijdens deze interactieve tocht door het bos. Ontdek sporen van de bosbewoners, en volg de aanwijzingen. Herken jij allerlei sporen? Waar verstopt de bonte specht zich? Hoeveel mierenhopen kun jij ontdekken? Speel de quiz samen met je vriendjes of strijd tegen elkaar, wie kan de meeste sporen vinden?
Voor wie: Vanaf 7 tot 12 jaar, duur 1,5 – 2 uur

 

Voor alle excursies geldt dat begeleiding gewenst is en dat deelnemen is op eigen risico.

 

TERUG

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.