Moeders zijn helden

Stel je voor, je bent net twee weken op deze grote boze wereld. Je bent geboren op de bank en niemand leert je hoe het leven er buiten die bank er uit ziet. Twee dagen nadat je jouw ogen heb geopend en je de ruimte ziet waarin je leeft besluit je op ontdekking te gaan. Plotseling verlies je grip en val je van de ‘hoge’ bank naar beneden. Je roept omhoog, terwijl je languit ligt op de koude vloer en daar is ze dan. Jouw moeder, jouw warme vertrouwende moeder. Ze pakt op en zet je terug op de bank. Is dat niet een groot avontuur?

Hoewel de huiskat een tam dier is geworden is er nog altijd een instinct. Onze Mesi heeft nog 4 andere kleintjes in het nest. Ze twijfelde ook eventjes voordat ze de kleine avonturier ging redden. Eerst sprong ze even van de grond naar het nest en terug, maar pakte het kroost uiteindelijk in de nekvel. Zou een moeder poes in de natuur ook haar jong hebben gered? Dit verhaal omschrijft niet alleen de liefde van een dier voor haar jongen. Het laat ook zien hoe de band is tussen moeders en het kroost. Ze hoefde de kleine niet te redden, ze hoefde het niet te wassen en bij zich te trekken en aan de tepel te leggen. Ik heb expres niet ingegrepen en het moeders laten oplossen. Mesi is een trotse moeder die al gauw met haar vijf kleintjes weer lag te spinnen op de vertrouwde bank. Het zijn die hele kleine dingen, die groots zijn voor een kleine kitten. Het herinnert mij eraan hoe mooi de band kan zijn tussen een moeder een een kind.

Omarm dat gene wat jouw moeder je geeft: Liefde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.