1e editie Modderdag met Moedertje Groen

Terwijl de zon onder gaat en de ruige wind de avond fris maakt geniet ik na van een volle dag in de volle wind aan zee. Daar waar land stopt, en de woeste zee begint speelde, vochten en streden diverse teams tegen elkaar. Modderdag is een landelijk initiatief van het IVN(Instituut voor Natuureducatie). Modder is niet alleen aarde met water, maar ook zand met water en dat hebben wij in Noordwijk genoeg!

Foto: M. vd Haak : Spelen met elementen van de natuur.

Team de Zeepaardjes, de Zeemeerminnen,de Moddermonsters(ertjes), de Moddervechters, de Princessen, de Noordwijkse Gravers en wat losse teams met de aller jongste spruiten bouwde vlak voor hoog water hun toren van Modder en zand. Het was een heus gevecht geworden tegen het water. Niet alleen werden de deelnemers hierbij flink vies, maar het was ook een work-out. Er werd druk heen en weer gerend, geschept en met de handen het zand omgeploegd. Aanmodderen daar deden we niet aan!

Ik vind het echt fantastisch dat de eerste editie zo divers gezelschap was. Het bewijst maar weer dat je nooit te oud bent om te leren én te spelen!

 

Mijn missie om jong én oud in verbinding te brengen is gelukt. het Team van de Noordwijkse Gravers bestond zelfs uit 3 generaties, hun stoere oma van 70 jaar deed ook gezellig mee. In het team van de Moddervechters zat de jongste deelnemer nog in de luiers! Ook de Princessen waren pas 3 en 4 jaar jong, maar wisten al precies hoe je vies kon worden.

De Zeepaardjes bouwde niet alleen met modder, maar er werden ook veel kwallen uit zee gevist. Gelukkig na een kort lesje over de Noordzee wisten de kinderen dat je oorkwallen gewoon kunt oppakken.

De prijsuitreiking na hard spelen!

Alle deelnemers verdienden daarom een uurtje Privé Jutten met Moedertje Groen, maar de winnaars met de grootste toren van Modder waren de jongens van team de Moddervechters. Wethouder Dennis Salman beloonde de kinderen met de prijzen. Terwijl het laatste kasteel langzaam verdween in de woeste Noordzee.

Graag tot volgend jaar!

Fotograaf Els Bax was ook aanwezig. Hieronder een leuke sfeerimpressie. Meer foto’s zien? Kijk dan op haar site vol passie: www.elsbax.nl ~

`foto: Els Bax

foto: Els Bax

foto: Els Bax

Verbinding met de natuur, ook voor de aller kleinste Foto: Tessa Yanover

 

Foto: Tessa Yanover

Team de Princessen Foto: Tessa Yanover

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.