Tussen de roofvogels…

 

De video is een mooie samenvatting van een zonnige open dag. Op zaterdag 21 april gaf Roofvogels Bouman de laatste open dag bij zorginstelling Topaz Overduin. De open dag was bedoeld om de verhuizing te kunnen financieren naar een nieuwe locatie. Naast de leuke informatieve roofvogel shows onder leiding van Brian, kwamen ook de politie honden van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging Zuid-Holland langs. Dat was best even spannend, want wat kunnen die herders hard rennen en blaffen! Gelukkig mochten alle kinderen de honden ook aaien en zien hoe lief ze ook kunnen zijn.

Er werden twee roofvogel shows gegeven en aansluitend werden er foto’s gemaakt van het publiek met de vogels. Dankzij een enthousiast team van vrijwilligers kun je de foto’s terug vinden op de site www.bouman-roofvogels.nl

Ook Moedertje Groen was van de partij met haar eigen kleine “natuurhoekje”. Hier konden jong én oud aanschuiven om Bijles te krijgen. Tijdens dit weekend was het tevens Nederland Zzzoeemt! In heel Nederland kon je bijen tellen en activiteiten volgen om meer te leren over deze nuttige insecten. Moedertje Groen maakte zaadbommen. Dit zijn balletjes gemaakt van klei en compost en bloemenzaad. Ruud Simons legde alles uit over prepareren van wilde vogels en bij Vera van Zacht&Vacht kon je terecht met al je vragen over populatie beheer.

Naast educatieve kraampjes konden de kinderen ook lekker knutselen en was er een creatief kraampje waar je breiwerkjes kon kopen, maar de roofvogels die stalen zeker weten de show. Letterlijk soms, want het blijven dieren. Zo vloog Bodhi als een volleerd model boven op de camera.

Tijdens deze open dag is er een fantastisch bedrag van 700 euro opgehaald en hebben wij met zijn alle genoten van het zonnetje en de vogels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.